17 juni 2019  VIJFDE EDITIE WEER GROOT SUCCES

Verhalenfestival Jordaan 2019

14 en 15 juni was de vijfde editie van het Verhalenfestival Jordaan. Het was weer een groot succes. Ruim 350 bezoekers hebben acht prachtige en zeer verschillende voorstellingen rond de Nieuwe Leliestraat en de Noordermarkt bezocht. Tientallen enthousiaste vrijwilligers en een afsluitend supergezellig en smakelijk buurtdiner met natuurlijk het straatkoor. Hieronder een foto-impressie.

Tot volgend jaar!

Zie ook: www.facebook.com/verhalenfestivaljordaan/

DE VOORSTELLINGEN

Er waren ontroerende, schrijnende, hilarische, spannende, muzikale, amusante voorstellingen. Acht voorstellingen, die evenwichtig verdeeld zijn tot twee series:

Rondje Noord, te zien in huiskamers in de buurt van de Noordermarkt:

        Opera Pietje
        Baker
        Eigenlijk was het wat je hoopt
        Bloed, Zweet en Zwijgen

Rondje Zuid, te zien in huiskamers in en rond de Nieuwe Leliestraat:

        Tussen wal en schip
        Koekje van eigen deeg
        Ik, Daphne Gakes
        Ik en mister Chang

DE MAKERS

Opera Pietje, Mariken Bijnen, Alexandra Sips, Claartje en Job Chajes, Daphne Gakes en Quintijn Relouw tekenen voor de scripts en zij baseerden zich op STERKE VERHALEN van buurtbewoners.

Foto's: Jan Knol

HET BOEKJE

Het boekje bij de editie van dit jaar kunt u kopen bij Island Bookstore op de Westerstraat voor €6,95. Daarin vindt u de voorstellingen, de verhalen waar de voorstellingen opgebaseerd zijn, informatie over de makers en foto's van de voorgaande edities van het Verhalenfestival Jordaan.
Subsidiegevers

Het Verhalenfestival Jordaan wordt mede mogelijk gemaakt door: Stadsdeel Amsterdam Centrum (Werkgroep Kunst en Cultuur); Amsterdams Fonds voor de Kunst; Stichting Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen en Wijkcentrum Jordaan en Gouden Reaal,

Sponsoren

Onze lokale sponsoren die het VFJ mede mogelijk maken: Amsterdam Tulip Museum; Café De Nieuwe Lelie; Island Boekholt; Jeroen, Amelle en Jean (uit de Nieuwe Leliestraat); Slagerij Louman; Ilja Gort, La Tulipe; Jumbo Westermarkt; Wegewijs Broodjes en Delicatessen; Wulf Wonen.

Voor het gebruik maken van de oefenruimtes danken we: Studio Bloemdwars: TalentFirst; Atelier der Autonomen; Buurtcentrum De Tichel

Verhalenfestival Jordaan